ابزار منو ثابت


  • وب انجمن مورفولوژی جغرافیایی
  • 
  • وب هم کلاسی
  • اطلاعاتی در مورد ماشین جدید ساخت ایران دنا

    حدود ده سالی است که با سمند ، مفهوم خودرو ملی و نماد کله اسب معروف آشنا شده ایم . امروز ، سومین فرزند این خانواده با نام دنا متولد شد . این گزارش اختصاصی شما را با دنا آشنا خواهد کرد پس با ما همراه باشید .

    این مطلب صرفا به معرفی خودرو دنا اختصاص دارد و جزئیات و حواشی جالب رونمایی خودرو دنا در مطلبی دیگر به طور گسترده پوشش داده خواهد شد .

    شروع پروژه و ... :

    ایران خودرو در آذر سال 1388 ، پروژه ای را با نام NX7 تعریف کرد که طی آن طراحی محصولی جدید از خانواده خودرو ملی برای پوشش بازه بالاتر قیمتی تعریف شده بود . اصلی ترین المان این پروژه ارائه طراحی جذاب و خاص برای خانواده خودرو ملی بود ، هدفی که بیش تر زمان پروژه را درگیر خود کرده و در اصل این خودرو بر پایه یک طراحی جدید بنا شده است . دنا حاصل حدود 9 ماه فعالیت مهندسان ایران خودرو از فروردین 1389 است که در بهمن ماه سال گذشته وارد فاز نمونه سازی شده است . یکی از اصولی که ایران خودرویی ها بر آن پایفشاری دارند ، جدید بودن این محصول است . این موضوع در حالی به مراتب در گوش مردم خوانده می شود که حتی یک فرد عادی هم با بررسی شواهد موجود روی این خودرو می تواند به فیس لیفت بودنش پی ببرد . البته از حق نگذریم ، این فیس لیفت در دسته ، تغییر چهره های کلی قرار می گیرد و از نظر طراحی چه در خارج و چه در داخل نسبت به سمند متفاوت است . استدلال مدیر طراحی ایران خودرو هم اینگونه بود که کلمه و مفهوم فیس لیفت در ایران رواج ندارد و از همین رو ایران خودرو عنوان محصول جدید را بر دنا قرار داده است . به هر حال ، چه به عنوان یک فیس لیفت و چه به عنوان یک محصول جدید ، دنا خودرویی دوست داشتنی است .

    بررسی طراحی و گفت و گویی با طراحان دنا :


    طراحی دنا چه از نظر کارشناسان  طراحی و چه از نظر یک فرد عادی مطمئنا زیبا و دلنشین است . اگر به دنبال خودرویی هستید که دنا از روی آن کپی شده باشد باید فرصت بسیاری را بگذراید زیرا دنا از هر زاویه ، تداعی گر یک خودرو خاص است که در هم تلفیق شده اند . همانند رانا ، طراحی جلو و پشت این خودرو هماهنگی خاصی ندارند و هر کدام حرف مجزایی می زنند . نمای جانبی نیز تنها در بخش گلگیر ها و دستگیره درب ها کمی دجار تغییر شده که ممکن است شما را به اشتباه بیاندازد و فکر کنید درب ها متفاوت از سمند طراحی شده اند . دنا را با رانا مقایسه کردیم و از طراح خارجی خودرو پرسیدیم که ، کدام یک از این طرح ها بیش تر به دلش می نشیند و حاصل آن به زبان طراحی ایران خودرو نزدیک تر است ؟ طراح جوان و نسبتا بر افروخته از برخی برنامه های ایران خودرو که قصد نداریم نامش را در این مطلب بیاوریم در پاسخ گفت : دنا به سلیقه و هدف ما نزدیک تر است . دنا یک پروژه سنگین از نظر طراحان این خودرو است و آن ها به هیچ وجه به جدید بودن این محصول اعتقاد ندارند و آن را صرفا یک محصول فیس لیفت شده ( تغییر چهره یافته ) نسبت به خانواده سمند می دانند . خودرویی که خوب تغییر یافته و به روز شده اما همچنان برخی مشکلات اسکلت بندی سمند همچون ستون جلو (A) و برخی مشکلات دیگر فنی را به یدک می کشد .

    مدیر طراحی ایران خودرو از محدودیت در ایجاد تنوع روی پلت فرم سمند گلایه مند بود و معتقد بود که او و تیم طراحی دنا ، حداکثر توان خود را برای جلوگیری از ایجاد خطا در این خودرو به عمل آورده اند . دنا هیچ تفاوتی از نظر ابعاد با سمند ندارد . وقتی دلیل عدم تغییر در ابعاد اتاق را جویا شدیم ، مدیر طراحی ایران خودرو علت را پلت فرم خانواده سمند اعلام کرد که بیش از این قابلیت مانور پذیری ندارد .

    این خودرو تا کنون تنها در دو نمونه پروتوتایپ طراحی و ساخته شده و طراحی داخلی خاص و جدید آن هنوز آماده نشده اما تا اواسط امسال آماده می شود . یکی از نکات جالب در این رونمایی وجود نداشتن کنسول و طراحی داخلی مخصوص دنا(در تصاویر مشاهده می کنید) روی هر دو خودرو بود . اگر کنجکاو بودیم که این طراحی به چه صورت است باید به پوستر ها و طراحی های گرافیکی مراجعه می کردیم که همه در کل ، طراحی برگرفته از طراحی داخلی سوناتا جدید را نشان می دادند.

    استفاده از LED در چراغ های جلو و عقب چهره جدید تری به این محصول می بخشد . راهنما ها در چراغ جلو به سمت جلو پنجره قرار گرفته اند و آینه ها نیز مجهز به راهنما هستند .

    اصلی ترین تغییرات در طراحی دنا نسبت به سمند مربوط به طراحی کاملا جدید داخل خودرو ، طراحی جدید سپر ، کاپوت ، جلو پنجره و چراغ های جلو . طراحی جدید گلگیر ها ، دستگیره های درب ، سپر و چراغ های عقب و همچنین صندوق عقب می شود .

    تیپ ها :


    دنا در 4 تیپ عرضه خواهد شد . این 4 تیپ در دو گروه اصلی LX و ELX قرار می گیرند. بر اساس گفته مسئولان ایران خودرو ، تیپ LX با پیشرانه های EF7 تنفس طبیعی گازسوز و بنزینی عرضه خواهد شد . بازار هدف این تیپ نیز بازه قیمتی 14 تا 18 میلیون است . تیپ دوم که لوکس ترین محصول ایران خودرو نیز به حساب می آید از پیشرانه های EF7 بنزینی با تنفس طبیعی و EF7 مجهز به توربو چارجر بهره می برد . این محصول برای رقابت در بازه قیمتی 18 تا 25 میلیون تومان وارد بازار خواهد شد . ضمنا امکاناتی نظیر گیربکس اتوماتیک ، ایربگ پرده ای ، سیستم ناوبری GPS ، مه شکن جلو و آینه برقی از جمله تفاوت های موجود بین تیپ LX و ELX خواهند بود . دیگر تغییرات نیز مربوط به پیشرانه مورد نظر برای تیپ های LX و ELX می شود .

    مشخصات فنی :

    پیشرانه های در نظر گرفته شده برای دنا شامل  سه پیشرانه EF7 بنزینی با تنفس طبیعی ، EF7 گازسوز با تنفس طبیعی و EF7 مجهز به توربوچارجر می شود . خانواده موتور ملی EF7 با حجم 1.7 لیتر به عنوان یکی از قوی ترین پیشرانه ها در کلاس خود شناخته می شوند که خوشبختانه آزمایش خود را نیز به خوبی پس داده اند . این پیشرانه در حالت تنفس طبیعی با بنزین 115 و با گاز 105 اسب بخار قدرت تولید می کند. پیشرانه EF7 مجهز به توربو چارجر نیز توانایی تولید حداکثر قدرت 150 اسب بخار را داراست . گیربکس در نظر گرفته شده برای انتقال قدرت به چرخ های جلو دنا از نوع 5 دنده BE3/5 خواهد بود که هم اکنون نیز روی سمند ، پارس و سورن موجود است . ایران خودرو همچنین وعده عرضه گیربکس اتوماتیک را روی تیپ ELX داده است که تا زمان تولید این محصول در بهار 1391 محقق خواهد شد . شتاب صفر تا صد اعلام شده برای پیشرانه EF7 با تنفس طبیعی 11.9 ثانیه است . این خودرو همچنین مسافت 400 متر را در زمان 18.41 ثانیه می پیماید و این عدد برای مسافت یک کیلومتر به 33.51 ثانیه می رسد . حداکثر سرعت دنا با استفاده از پیشرانه ملی به 194.2 کیلومتر در ساعت می رسد و مصرف این خودر ونیز در سیکل ترکیبی 7.4 لیتر اعلام شده است که نوید دهنده خودرویی کم مصرف است .

    یکی از اصلی ترین اهداف پروژه NX7 یا طراحی دنا ، ارتقاء پلت فرم سمند از نظر استاندارد آلایندگی است . به گونه ای که ایران خودرو وعده داده که دنا توانایی دستیابی به استاندارد Euro 4 و حتی euro 5 را داراست .

    سیستم تعلیق ، سیستم ترمز گیری و دیگر بخش های فنی خودرو در دنا ، نسبت به سمند تغییر خاصی نکرده اند . وقتی علت را از طراحان جویا شدیم ، گفتند ممکن است تا زمان تولید دنا ، بسیاری تغییرات دیگر در این خودرو به وجود بیایند . تا اینجای کار که هیچ کدام از مسئولان تغییر خاصی را در زمینه های دیگر اعلام نکرده اند .

    تجهیزات رفاهی :

    ایران خودرو پیش از این ، پژو پارس را لوکس ترین محصول خود می نامید اما از امروز ، دنا به عنوان لوکس ترین خودرو این کمپانی شناخته می شود که البته ایران خودرو به اشتباه آن را در دسته خودرو های لوکس ایران جای می دهد . کلیه تیپ های دنا به سیستم تهویه اتوماتیک به صورت استاندارد مجهز خواهند بود . سنسور های هشدار عقب ، سامانه ورود بدون کلید ، آینه های جانبی برقی ، ستون فرمان قابل تنظیم ، صندلی های برقی جلو ، زیر آرنجی جلو و عقب ، شیشه سولار ، بلوتوث از جمله امکانات پایه تیپ LX خواهند بود . تیپ ELX علاوه بر موارد ذکر شده به سیستم صوتی با قابلیت پخش MP3 و کنترل از روی فرمان مجهز به یک نمایشگر ، فرمان برقی و آینه های جانبی برقی مجهز به گرمکن مجهز خواهد شد . تجهیزات عملکردی دیگری نظیر سیستم الکترونیکی مالتی پلکس ، امکان نصب سیستم ناوبری GPS ، رینگ اسپرت آلومینیومی ، سیستم ضد سرقت و قابلیت تنظیم نور چراغ ها از داخل به صورت استاندارد برای تیپ های LX و ELX موجود خواهند بود .

    امنیت :

    دنا در زمینه امنیت به صورت استاندارد در هر دو تیپ به دو کیسه هوا جلو مجهز است و تا زمان ورود به بازار احتمالا به کیسه های هوای پرده ای جانبی نیز مجهز خواهد شد . سیستم ترمز ABS و EBD به همراه بوستر های MBA به صورت استاندارد وظیفه حفظ امنیت خودرو هنگام ترمز گیری را خواهند داشت . ستون فرمان با قابلیت جمع شوندگی همچنین در هنگان تصادفات از وارد آمدن خسارات جانبی به راننده تا حد ممکن جلو گیری خواهد کرد . کمربند های پیش کشنده سه نقطه ای با قابلیت محدود کردن نیرو وارده نیز به عنوان المانی دیگر گروه تجهیزات ایمنی دنا را تشکیل می دهند . این خودرو توانایی دست یابی به 3 ستاره ایمنی برای سرنشینان بالغ و 3 ستاره ایمنی برای کودکان از موسسه EuroNcap را داراست .

    یکی دیگر از اصلی ترین بخش های تغییرات پلت فرم سمند در دنا به بخش ایمنی این محصول مربوط می شود که نسبت به محصول اولیه سمند ، شامل تغییرات محسوسی برای تصادف از جلو و پهلو شده است .

    تولید :

    دنا ، آذر ماه امسال به صورت آزمایشی تولید می شود و تولید اصلی آن از بهار 1391 آغاز خواهد شد . ایران خودرویی ها قیمتی خاصی برای دنا اعلام نکردند اما به نظر می رسد این خودرو قیمتی از 16 تا 25 میلیون داشته باشد که بسته به هر یک از 4 تیپ مختلف این خودرو متفاوت خواهد بود . ارزان قیمت ترین تیپ دنا ، مدل LX مجهز به پیشرانه EF7 بنزینی است که احتمالا حدود 16 میلیون تومان قیمت داشته باشد و گران قیمت ترین تیپ این خودرو مدل ELX با بهره گیری از پیشرانه EF7 توربو چارجر دار خواهد بود که به کیسه هوا جانبی نیز مجهز است . دنا به تمامی بازار های هدف ایران خودرو در جهان به ویژه خاور میانه ، آمریکای جنوبی ، چین ،شمال آفریقا و ... به عنوان جانشین سمند صادر خواهد شد .

    مهندس نجم الدین ،مدیر عامل ایران خودرو در رونمایی این خودرو از تماما ایرانی بودن دنا به عنوان بزرگترین افتخار این شرکت یاد کرد . مهندس نجم الدین همچنین اعلام کرد که در پروسه طراحی دنا ، برای اولین بار هیچ مهندس غیر ایرانی حضور نداشته است . این موضوع در حالی مطرح می شود که پیش تر در مراسم رونمایی تیبا(مینیاتور) و رانا نیز همین موضوع به عنوان نقطه عطف پروژه مطرح شده بود . محرابیان ، وزیر صنایع و معادن ، حرف های خود را با این جمله آغاز کرد : دنا خودرو بسیار خوب و کاملا ایرانی است . این حرف پر معنای وزیر صنایع و معادن با اطلاعات اشتباه دیگری نیز همراه بود که نشان دهنده عدم توجیه وزیر محترم نسبت به طرح دنا بوده است .

    مهندس هاشمی ، مدیر کمیسیون صنعت در مجلس شورای اسلامی ضمن ارائه راهکاری زیبا مسئولان ایران خودرو را بیش از پیش در فکر پیشرفت فرو برد . مهندس هاشمی ، حد رقابت و پیشرفت ایران خودرو را در این دانست که وقتی خودرویی با قیمت حدود 20 میلیون تومان طراحی می شود باید از نظر کیفیت در حد یک خودرو 20 هزار دلاری در بازار های دیگر باشد . یکی از خودرو هایی که طبق این مثال ، میتوان با دنا مقایسه کرد ، کیا اپتیما جدید است که پس از ورود دنا به بازار ، با مقایسه کیفی این دو محصول ، حد عقب افتادگی کیفی و فنی صنعت خودروسازی مان را خواهیم سنجید .

    یک نگاه کلی :

    خستگی در نگاه طراحان و مهندسان دست اندر کار ایران خودرو برای طراحی دنا جرات هر گونه انتقاد را از ما نویسندگان می گیرد اما به هر حال برخی واقعیت ها در مورد این محصول نباید پشت گوش انداخته شوند . ایران خودرو تاکید بسیاری دارد تا زمان اجرای این پروژه را یک سال بیان کند . این در حالی است که شواهد نشان می دهند دنا حاصل پروژه ای است که دو سال پیش انجام شده و به دلیل عدم جدیت در پروژه های ایران خودرو مدتی مسکوت مانده و دوباره از سر گرفته شده است . ایران خودرو متاسفانه هیچ معیاری برای عمر مفید یک خودرو و یا عمر مفید برای عرضه نوع تغییر چهره یافته ( فیس لیفت ) یک خودرو ندارد . برای مثال خودروسازان بزرگ جهان پس از گذشت 6 تا 8 سال از تولید یک محصول ، نسل جدید آن خودرو با مشخصات کاملا متحول شد هرا به بازار عرضه می کنند . این خودروسازان همچنین در این بین طی زمان 3 تا 4 سال از تولید یک محصول برای تازه نگاه داشتن محصول در نظر مردم و اصلاح بری مشکلات ، اقدام به ارائه فیس لیفت می کنند . اولین فیس لیفت سبک سمند مربوط به سمند LX می شود . مدتی بعد سورن به عنوان خورویی جدید معرفی شد که در اصل آن هم فیس لیفت ساده ای از سمند معمولی بود. دنا پس از حدود 10 سال از تولید سمند باز هم با ماهیت فیس لیفت به بازار عرضه شده و هنوز هم از طراحی پلت فرمی تماما ملی و ساخت مهندسان داخل برای توانایی در تولید محصولات جانبی بیش تر خبری نیست . ضعفی که مطمئنا جز بی نظمی و عدم مدیریت صحیح در تحقیقات و عرضه محصولات جدید نمی تواند دلیل خاص دیگری داشته باشد . گیربکس BE با مشکلات عدیده ، ستون A که 10 سال است مورد نقد کارشناسان و مردم قرار می گیرد ، وزن بالا ، سیستم تعلیق و سیستم ترمز گیری تنها بخشی از مشکلات خانواده سمند هستند که در دنا نیز ادامه پیدا می کنند ... هر چند ایران خودرو معتقد است دنا خودرویی متفاوت از سمند است !

    مهندس نجم الدین در اعلام عمر مفید این خودرو عدد هفت-هشت سال را اعلام می کند که از یک مدیر آن هم در کمپانی به این بزرگی با سود 1313 میلیارد تومانی بعید است که تفاوت بین 7 تا 8 سال را نداند و اصلاح 7-8  سال را مورد استفاده قرار دهد .

    ایرانی یا غیر ایرانی ، دنا در ظاهر زیباست و امکانات جالبی و خاصی برای آن در نظر گرفته اند هر چند جای خالی امکانات ساده ای همچون پشت سری با قبلیت عکس العمل به ضربه ، سانروف و روکش چرم در خودرو های ایرانی همچنان حس می شود اما وقتی نوبت به قیمت گذاری می رسد دنا باید این بار حواسش را خوب جمع کند زیرا در نزدیکی محصولات وارداتی با کیفیتی است که با وجود حجم موتور و قدرت کمتر هم مردم را بیش تر به سوی خود جلب می کنند . امیدواریم از هم اکنون تا زمان وعده داده شده برای تولید دنا ، اشکالات کوچک و بزرگ این خودرو بر طرف شوند و همچنین وقتی نوبت به قیمت گذاری می شود ، ایران خودرو از تصمیم خود بر تولید مانند رانا بر نگردد .


    نظرات شما عزیزان:

    نام :
    آدرس ایمیل:
    وب سایت/بلاگ :
    متن پیام:
    :) :( ;) :D
    ;)) :X :? :P
    :* =(( :O };-
    :B /:) =DD :S
    -) :-(( :-| :-))
    نظر خصوصی

     کد را وارد نمایید:

     

     

     

    عکس شما

    آپلود عکس دلخواه:







    برچسب‌ها: ماشین جدید ساخت ایراندنا

    تاريخ : چهار شنبه 9 بهمن 1392 | 18:18 | نویسنده : هادی عزیزی |
    ابزار وب رایگان-جک و لطیفه